Már közel négyezren regisztráltak a Méltóság Futófesztiválra

Több mint ötven intézmény, közel négyezer résztvevővel csatlakozott eddig az idei, április 25-i Méltóság Futófesztiválhoz.

Az immár 11. alkalommal megszervezett eseményt a gyógyíthatatlan daganatos betegek és családtagjaik iránti figyelem és gondoskodás hívta életre. Ezen a napon évről évre több ezren mozdulnak meg, kicsit és nagyok egyaránt.

egyeztetést tartottunk ma a tizenegyedik alkalommal megrendezendő Méltóság futófesztiválunk kapcsán

A mozgalom egy évtizede néhány száz fővel indult és mára már többezres bázist tudhat maga mögött. Idén látássérültek, állami gondozásban nevelkedők, értelmileg, tanulásban akadályozottak, valamint készségfejlesztő iskolás fiatalok is részt vesznek az eseményen. A futófesztivált megnyitja és a résztvevőkkel együtt megteszi a távot vesz Vitályos Eszter államtitkár és Lukács Miklós, a Hospice és Palliatív Egyesület elnöke is.

FB_futofesztival_2019

– Nagyon örülünk, hogy Berettyóújfalutól Nyíradonyon át Püspökladányig több mint 50 óvoda, általános- és középiskola, valamint az FAG Magyarország Ipari Kft. és a Déri Múzeum kollégái is részt vesznek az április 25-i Méltóság Futófesztiválon. Célunk, hogy egyre szélesebb társadalmi csoport számára legyen fontos az életvégi emberi méltóság kérdése, ismerjék fel, hogy nincsenek egyedül, van kihez, van hova fordulni. Sokszor az információhiány és az izoláltság a legnehezebb a betegek és a hozzátartozók számára.

tovább a teljes cikkhez: dehir.hu