Jubileumi Nárcisz Futófesztivál

2016. április 6.

A Nárcisz futófesztiválról…

A kezdeményezés Debrecenből indult el tíz évvel ezelőtt. Ma már számos magyarországi település szervez Nárcisz futófesztivált, több ezer ember részvételével, akik csatlakozásukkal az emberi méltóság tiszteletét és a gyógyíthatatlan betegek iránti együttérzésüket fejezik ki. Hisszük, hogy az emberi élet méltóságát az utolsó pillanatig meg kell őrizni. A nárcisz szerte a világon a rákbetegeket, rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma; az életnek, a reménynek, a halál legyőzésének, a szeretetnek, a ragaszkodásnak a kifejezője.

Az idei jubileumi futófesztivált egyik Méltóság Mezeje partnerintézményünk tragikusan elhunyt igazgatójának, Danku Attilának is szenteljük.  

INTÉZMÉNYI PROGRAM

10.00-10.20 óra

Sok kicsi sokra megy! Mozduljunk meg egy időben minél többen

Délelőtt 10.00 órától közös mozgásra hívjuk Debrecen és Hajdú-Bihar megye minden oktatási és kulturális intézményét, valamint minden olyan a programhoz csatlakozó céget, vállalatot, intézményt, beleértve természetesen a debreceni Méltóság Mezeje programban közreműködő 17 oktatási intézményt, akiknek fontos az emberi méltóság. A csatlakozók, az általuk kijelölt útvonalon (saját udvar, iskola körül, parkban, stb.) 20 percen át futnak vagy bármilyen sporttal kapcsolatos mozgást végeznek a program szimbólumának, a sárga nárcisznak a színében. A délelőtti program célja, hogy minél többen mozogjanak egyszerre az emberi méltósági iránti tisztelet jegyében.

NYILVÁNOS PROGRAM

14.30 óra

Jubileumi Nárcisz Futófesztivál

A résztvevők a Debreceni Nagyerdei Stadion körül futnak egy kört a program szimbólumát kifejező sárga pólóban.

Útvonal: Nagyerdei Stadion- Nagyerdei krt. – Pallagi út – Ady Endre sugárút –Nagyerdei krt. –Nagyerdei Stadion

Gyülekezés: A Nagyerdei Stadion Északi kapujánál 14.00 órakor

Rajt: 14.30-kor, a táv kb. 1800 m

Idén is együtt futnak a résztvevőkkel ismert debreceni közéleti személyiségek, sportolók, és a Sportiskola számos sport-szakágának diákjai is. A programhoz csatlakozik a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata is.

Várunk mindenkit!

Fussunk együtt az elfogadásért, a sport szeretetéért és az emberi méltóságért!