Méltóság Futófesztivál 2018

Több ezren vettek részt Debrecenben a Méltóság Futófesztiválon, ahol a jelenlévők az emberi méltóság tiszteletét és a gyógyíthatatlan betegek iránti együttérzésüket fejezték ki.

Sárgába öltözött iskolások népesítették be a Nagyerdei Stadion környékét csütörtök délután, csatlakozva ahhoz a futófesztiválhoz, melyet a 11 éve indított Méltóság Mezeje program hívott életre. Korábban Nárcisz Futásként ismertük, idén már a Méltóság Futófesztivál nevet viseli a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kezdeményezése, mely ebben az évben egy különleges villámcsődülettel is kiegészült.

– Egy hatalmas szívet formálunk, melyet a gyógyíthatatlan betegeknek és a hozzátartozóiknak küldünk. Üzenjük nekik, hogy tartsanak ki, ha kell, üljenek egész nap a betegágy mellett, mert az elkísérés, az élet végi méltóság mindannyiunknak alanyi jogon jár. Az egymás iránti gondoskodás és figyelem része kell hogy legyen az életünknek – mondta a rendezvény kapcsán Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Méltóság Futófesztivál (Debrecen, 2018. április 19.)

Csodás élmény marad számunkra az idei Méltóság Futófesztivál . Az Atomic Media készített egy remek videós összefoglalót az eseményről, fogadjátok szeretettel!

Közzétette: Debreceni Hospice Ház Alapítvány – 2018. április 20.