OTTHONI HOSPICE SZAKELLÁTÁS BEMUTATÁSA

Debrecenben az otthoni hospice szakellátás 2009-ben kezdte el működését a Magyar Hospice Alapítvány keretein belül. A súlyos állapotú betegek egyrésze az előrehaladott állapota ellenére is az otthonában kíván maradni. A multidiszciplináris team tagjai ehhez kíván segítséget nyújtani a beteg kezelő orvosával, családorvosával együttműködve.

Az otthoni hospice szakellátásban dolgozók a kezdetektől, a Debreceni Otthonápolási Csoport alakulása óta dolgoznak, és ezzel a teammel szeretnénk munkánkat tovább folytatni a Kenézy Kórház együttműködésével közösen. Munkatársaink felelős, odaadó munkája segítségével minden rászoruló részére garantálja a megbízható és magas szintű hospice ellátását, melyet egy volt betegünk hozzátartozója szemszögéből szeretnénk bemutatni.

Azzal a megtisztelő felkérést kaptam a Hospice Alapítvány koordinátorától, hogy a Hospice Otthonápolással kapcsolatos tapasztalataimat osszam meg.

Férjem, Horváth András csaknem 8 évi küzdelem után 2016 áprilisában hunyt el daganatos betegségben.  A betegség felfedezésétől kezdve kezelőorvosa, Dr. Tóth Judit mindent meg tett, hogy állapota stagnáljon, és újabbnál újabb kezeléseket kapott. Doktornőre a mai napig hálásan emlékszem, mivel kitartása, a betegekért tett erőfeszítései, a betegek számára reményt adott, és segítette a férjemet is, hogy a betegségét méltósággal viselje, és mindenhez pozitívan álljon. A Debreceni Onkológiai Klinika betegklubjában férjem több alkalommal is előadást tartott, mely során az orvostanhallgatók is megismerhették, hogy milyen érzéseik, gondolatok merülnek fel daganatos betegeknél és az orvosok hozzáállása milyen sokat segíthet.

Facebook

Önkéntes Képzéseink:

Blog/Híreink:

  • A Bielefeldi Oktatási Centrum kelet-európai referense volt vendégünk2017-11-22 - 07:34

    Balogh Barna és Bánk Tibor kuratóriumi tagok kíséretében Reinhard Fischbach, a Bielefeldi Oktatási Centrum kelet-európai referense tette tiszteletét a debreceni 20 ágyas Hospice és Palliatív Osztályon, ahol dr. Juhász Árpád főorvossal és Pogácsás Ildikó főnővérrel folytatott megbeszélést !! Mindig egy lépéssel előrébb.

  • Újabb önkéntesek vehették át tanúsítványukat2017-11-18 - 22:20

    Újabb önkéntesek vehették át tanúsítványukat és kezdhetik el munkájukat a debreceni Kenézy Kórházban ez év márciusa óta működő 20 ágyas hospice és palliatív osztályon. Az elismerő igazolást a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke, Porkoláb Gyöngyi, Gál Mária, kuratóriumi tag, klinikai ápolási igazgató és Pogácsás Ildikó főnővér adták át, akik hangsúlyozták, hogy a bizalom és […]