OTTHONI HOSPICE SZAKELLÁTÁS BEMUTATÁSA

Debrecenben az otthoni hospice szakellátás 2009-ben kezdte el működését a Magyar Hospice Alapítvány keretein belül. A súlyos állapotú betegek egyrésze az előrehaladott állapota ellenére is az otthonában kíván maradni. A multidiszciplináris team tagjai ehhez kíván segítséget nyújtani a beteg kezelő orvosával, családorvosával együttműködve.

Az otthoni hospice szakellátásban dolgozók a kezdetektől, a Debreceni Otthonápolási Csoport alakulása óta dolgoznak, és ezzel a teammel szeretnénk munkánkat tovább folytatni a Kenézy Kórház együttműködésével közösen. Munkatársaink felelős, odaadó munkája segítségével minden rászoruló részére garantálja a megbízható és magas szintű hospice ellátását, melyet egy volt betegünk hozzátartozója szemszögéből szeretnénk bemutatni.

Azzal a megtisztelő felkérést kaptam a Hospice Alapítvány koordinátorától, hogy a Hospice Otthonápolással kapcsolatos tapasztalataimat osszam meg.

Férjem, Horváth András csaknem 8 évi küzdelem után 2016 áprilisában hunyt el daganatos betegségben.  A betegség felfedezésétől kezdve kezelőorvosa, Dr. Tóth Judit mindent meg tett, hogy állapota stagnáljon, és újabbnál újabb kezeléseket kapott. Doktornőre a mai napig hálásan emlékszem, mivel kitartása, a betegekért tett erőfeszítései, a betegek számára reményt adott, és segítette a férjemet is, hogy a betegségét méltósággal viselje, és mindenhez pozitívan álljon. A Debreceni Onkológiai Klinika betegklubjában férjem több alkalommal is előadást tartott, mely során az orvostanhallgatók is megismerhették, hogy milyen érzéseik, gondolatok merülnek fel daganatos betegeknél és az orvosok hozzáállása milyen sokat segíthet.

Facebook

Önkéntes Képzéseink:

Blog/Híreink:

  • Pogácsás Ildikó 1989 óta a Kenézy Kórház munkatársaSúlyos betegeket ápol2018-03-08 - 05:53

    Pogácsás Ildikó 1989 óta a Kenézy Kórház munkatársa: kezdetben 16 évig a belgyógyászaton dolgozott, ebből hét évet mint három műszakos ápolónő. Tizenkét évig a Pulmonológiai Osztály vezető főnővéreként tevékenykedett. 2017. január 1-től napjainkig a Hospice-Palliatív Terápiás Osztály osztályvezető főnővéreként sokrétű feladatot lát el, többek között a végstádiumú tumoros betegek ellátásával foglalkozik. Az Hospice-Palliatív Terápiás osztályra […]

  • Rákellemes Világnap alkalmábólRákellenes Világnap alkalmából2018-02-03 - 06:03

    A Rákellenes Világnap alkalmából a prevenció fontosságára hívta fel a figyelmet tegnap számos civil szervezet. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztunk mi is. A rendezvényen részt vett Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, Miló Viktória világbajnok bokszoló is. Az alapítványt Porkoláb Gyöngyi, kuratóriumi elnök képviselte Budapesten a 11. kerületben tegnap! “Minden perc értékes!”-mondta egy debreceni Gönczy Pál […]