OTTHONI HOSPICE SZAKELLÁTÁS BEMUTATÁSA

Debrecenben az otthoni hospice szakellátás 2009-ben kezdte el működését a Magyar Hospice Alapítvány keretein belül. A súlyos állapotú betegek egyrésze az előrehaladott állapota ellenére is az otthonában kíván maradni. A multidiszciplináris team tagjai ehhez kíván segítséget nyújtani a beteg kezelő orvosával, családorvosával együttműködve.

Az otthoni hospice szakellátásban dolgozók a kezdetektől, a Debreceni Otthonápolási Csoport alakulása óta dolgoznak, és ezzel a teammel szeretnénk munkánkat tovább folytatni a Kenézy Kórház együttműködésével közösen. Munkatársaink felelős, odaadó munkája segítségével minden rászoruló részére garantálja a megbízható és magas szintű hospice ellátását, melyet egy volt betegünk hozzátartozója szemszögéből szeretnénk bemutatni.

Azzal a megtisztelő felkérést kaptam a Hospice Alapítvány koordinátorától, hogy a Hospice Otthonápolással kapcsolatos tapasztalataimat osszam meg.

Férjem, Horváth András csaknem 8 évi küzdelem után 2016 áprilisában hunyt el daganatos betegségben.  A betegség felfedezésétől kezdve kezelőorvosa, Dr. Tóth Judit mindent meg tett, hogy állapota stagnáljon, és újabbnál újabb kezeléseket kapott. Doktornőre a mai napig hálásan emlékszem, mivel kitartása, a betegekért tett erőfeszítései, a betegek számára reményt adott, és segítette a férjemet is, hogy a betegségét méltósággal viselje, és mindenhez pozitívan álljon. A Debreceni Onkológiai Klinika betegklubjában férjem több alkalommal is előadást tartott, mely során az orvostanhallgatók is megismerhették, hogy milyen érzéseik, gondolatok merülnek fel daganatos betegeknél és az orvosok hozzáállása milyen sokat segíthet.

Facebook

Önkéntes Képzéseink:

Blog/Híreink:

  • Tiszta szívvel a Méltóság Mezején2017-05-21 - 21:21

    Fenyvesi Zoltán, a Tiszta szívvel c. film főszereplője és a rendező, Till Attila is megtisztelte jelenlétével a Méltóság Hete c. rendezvény április 7-i, debreceni vetítését és azt követő kerekasztal-beszélgetést. Till Attila filmje egy kerekesszékes bandáról szól, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy kerekesszékes bérgyilkossal. A rendkívül közvetlen és vidám hangulatú vetítést követő beszélgetésen […]

  • Függöny fel!2017-05-21 - 21:14

    Elkezdődött a Nagyváradi Szigligeti Színház Liliput Társulatának előadása “A rút kiskacsa” a Vojtina bábszínház színpadán. A néző tér megtelt a Méltóság mezeje programban résztvevő gyerekekkel, szüleikkel, tanáraikkal. A gondoskodásra nevelés szól az elfogadásról, elengedésről, egymás iránti figyelemről.  

Partnereink: